basis regels logo

Wat maakt een logo nou een goed logo? Alle memorabele en tijdloze logo’s voldoen aan een 5 tal basisregels. In deze blog nemen we de 5 belangrijkste basisregels van een goed logo met je door zodat jouw nieuwe onderneming een vliegende start kan maken.

De 5 belangrijkste basisregels die je bij het ontwerpen van je nieuwe logo moet onthouden:
 

  • ·         Eenvoudig
  • ·         Herkenbaar
  • ·         Tijdloos
  • ·         Veelzijdig
  • ·         Passend1. Eenvoudig
Een goed logo is een eenvoudig logo. Een eenvoudig logo zorgt voor hoge herkenning en het logo is gedenkwaardig en vaak veelzijdig. Goed ontworpen logos hebben iets unieks waarbij er niet te veel elementen zijn toegevoegd. De kracht zit hem in de eenvoud en herkenbaarheid, "Less is more".

Eenvoud betekent niet dat je domweg de dienst/product laat zien in het beeldmerk van je logo. Een restaurant hoeft bijvoorbeeld niet per se een mes en een vork te bevatten. Een tandarts logo hoeft niet altijd een omlijning van een kies te zijn. Je kunt een tal van merken opnoemen die eenvoud hebben in hun logo zonder dat hun product/dienst in het beeldmerk zit. Apple, McDonalds, NS, Coca Cola etc.

logo voorbeelden

    2. Herkenbaar
Herkenbaarheid valt eigenlijk samen met eenvoud. Een eenvoudig logo is gemakkelijk te herkennen en hoeft niet precies aan te geven wat het bedrijf doet. Paul Rand (Graphic designer van logos van onder andere: IBM, UPS, ABC) zei het volgende over Het onderwerp van je logo:

Surprising to many, the subject matter of a logo is of relatively little importance, and even appropriateness of content does not always play a significant role.

This does not imply that appropriateness is undesirable. It merely indicates that a one-to-one relationship between a symbol and what it symbolized is very often impossible to achieve and, under certain conditions, objectionable. Ultimately, the only mandate in the design of logos, it seems, is that they be distinctive, memorable, and clear.

complex eenvoudig logo

    3. Tijdloos
Een goed en effectief logo is tijdloos. Dit wil zeggen dat hij de test der tijd doorstaat. Is jullie logo nog effectief over 10 jaar of over 50 jaar? Trends komen en gaan en daarbij adviseren wij bij Elephant Design ook altijd: LAAT MODE OVER AAN DE MODE INDUSTRIE! Volg niet klakkeloos de concurrentie die allemaal een getekende stijl hanteren maar ontwikkel een eigen stijl die eenvoudig, herkenbaar en tijdloos is.

tijdloze logos 1

    4. Veelzijdig
Een goed ontworpen logo moet veelzijdig zijn in haar gebruik. Je moet bijvoorbeeld rekening houden dat het mogelijk moet zijn het logo te gebruiken voor online doeleinden maar ook voor drukwerk en andere applicaties. Het is belangrijk dat je logo wordt opgemaakt als vector graphic zodat het schaalbaar is tot elk formaat.

Je kunt jezelf deze vragen stellen als je een nieuw logo aan het ontwikkelen bent of een idee hebt voor een nieuw logo:
 

  • Kun je het logo in een kleur gebruiken?
  • Is het logo klein ook nog herkenbaar?
  • Kun je het logo op een groot formaat drukken?
  • Is het logo bruikbaar op een donkere foto / achtergrond?

Een gemakkelijk manier om een veelzijdig logo te ontwikkelen is om te beginnen met het logo in het zwart wit te ontwerpen. Vanuit het zwart wit ontwerp ga je kleur/diepte toevoegen. Door middel van deze benadering is de basis van het logo altijd veelzijdig inzetbaar.

 
  5. Passend
Het logo, de uitstraling en de kleuren moeten passen bij het bedrijf. Zo is het natuurlijk goed dat als het logo kinderen moet aanspreken dat je felle kleuren en een leuk lettertype gebruikt. Dezelfde kleuren en lettertype zijn natuurlijk niet wenselijk als je een logo maakt voor een advocatenkantoor.

Hierbij komen we ook weer terug bij eenvoud. Het beeldmerk/logo moet passend zijn bij het merk en hoeft niet per se te laten zien wat je als bedrijf/onderneming doet. 94% van de logos van de grootste merken laten niet zien wat het bedrijf doet(http://logodesignerblog.com/logo-design-tips-you-can-learn-from-the-worlds-biggest-brands/).kinder logos

 

 

"Simplicity is not the goal. It is the by-product of a good idea and modest expectations."

U kunt uw logo laten ontwerpen bij Slam-Designs.

 

bron: Brisk Magazine - Tim Welzen


  Blog

Wij horen nog wel eens van klanten de opmerking, 'maar ik heb toch een info@ mailadres bij je besteld'. Voor alle duidelijkheid, indien je een domeinnaam koopt, heb je een kaal domeinnaam en zonder mail- of hostingpakket, kun je hier weinig mee. Daarom neem je tegelijkertijd ook een mail- of hostingpakket erbij, zodat je dus mailadressen kunt aanmaken. Het aanmaken van mailadressen doet de klant zelf, wij maken géén mailadressen aan voor klanten! Om alle schijn te voorkomen dat wij de mail van onze klanten kunnen lezen, we weten immers als wij de mailaccounts aanmaken alle gegevens, moet de klant dit zelf doen.

Hieronder de gegevens voor het instellen van je mail. Als je POP3 gaat gebruiken, lees je de mail van de server en wordt het gelijk van de server verwijdert. Het staat dan dus op het apparaat waarmee de mail is uitgelezen. Indien je IMAP gebruikt, blijft de mail op de server staan en kun je altijd via /webmail achter je domeinnaam je mail terugvinden. LET OP: je webpakket loopt met IMAP wel sneller vol, omdat alle mail bewaard blijft, mits je het dus niet verwijdert via /webmail.

 

Server inkomende post: POP3
Hostnaam: secure02.xelahosting.nl
Gebruikersnaam: 'je mailadres'
Wachtwoord: Is bij je bekend
Gebruik SSL: Ja (Groen)
Serverpoort: 995

of

Server inkomende post: IMAP
Hostnaam: secure02.xelahosting.nl
Gebruikersnaam: 'je mailadres'
Wachtwoord: Is bij je bekend
Gebruik SSL: Ja (Groen)
Serverpoort: 993

en

Server uitgaande post:
Hostnaam: secure02.xelahosting.nl
Gebruikersnaam: 'je mailadres'
Wachtwoord: Is bij je bekend
Gebruik SSL: Ja (Groen)
Indentiteitscontrole: Wachtwoord
Serverpoort: 465

Je gebruikersnaam voor uw e-mailbox kunt u vinden door in te loggen via DirectAdmin.

- Log in op de server via http://uwdomein.nl:2222 of http://serverip:2222
- Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in, deze heeft u van ons ontvangen toen u klant werd bij Slam-Designs
- Klik op 'POP3 / IMAP e-mail accounts'

U ziet nu een overzicht met uw mailboxen. De gebruikersnaam kunt u vinden bij 'Login'.


  Blog

In de afgelopen weken hebben wij meerdere mooie orders ontvangen van de Rijksuniversiteit Groningen. Met name de prachtige USB-sticks en Power Banks uit ons assortiment worden zeer gewaardeerd. U kunt deze bestellen met uw eigen logo, pre-loaded data met eventueel een wisbeveiliging en vanaf 2GB tot 128GB.


  Blog

PHP 5.5 wordt niet meer ondersteund door PHP.net. Dit houdt in dat eventuele nieuwe beveiligingslekken niet meer worden gedicht.

Het is aan te raden om over te stappen naar PHP 5.6 of naar PHP 7 indien uw website/cms dit ondersteund.


  Blog    Read more...

Vanaf vandaag ondersteunen onze servers PHP 7.0. PHP versie 7.0 is bijna 2 keer sneller dan vorige versies van PHP. Dit betekend dan ook dat de meeste websites vele malen sneller zijn door gebruik te maken van PHP 7.0.


  Blog    Read more...